HAUKKUVA KOIRA EI PURE

SOME neuvonantajat

Share |

Sunnuntai 6.8.2017


ea.pngOlen seurannut viimeiset vuodet hyvin huolissani ilmiötä, jossa eläimen sairastuttua sitä ei viedä lääkärille vaan sosiaalisen median ryhmissä pyydetään neuvoja muilta koiranomistajilta. On kerrassaan käsittämätöntä, että sairas eläin joutuu odottamaan hoitoon pääsyä tästä syystä. Eikö ensin voi lähteä lääkäriin eläimen kanssa ja vasta sitten facettaa kuulumisia?

On koiria, jotka ovat ontuneet jo ainakin viikon verran. On koiria, joilla on ollut jo päiviä ripuli ja ne ovat kuivuneet. Joillain on märkiviä tulehduksia tai kunto on muuten vaan selittämättömästi romahtanut. Normaali eläimen omistaja varaisi eläimelleen ajan lääkäriin ja veisi sen sinne viipymättä. Mutta rahan säästämisen toivossa moni tyytyy notkumaan SOMEssa saaden sieltä hyvin arveluttavia neuvoja.

Jos on ottanut eläimen, pitää sitä hoitaa hyvin. Hyvin hoitamiseen sisältyy eläinsuojelulain ja eläinsuojeluasetuksen noudattaminen. Jos henkilökohtainen tilanne on se, että rahat eivät riitä eläimen hoitamiseen, on siitä voitava luopua ja ajateltava vain eläimen parasta. Nykyään monella klinikalla on jo mahdollisuus osamaksuun, jos elämäntilanne sellaista vaatii.

Yhtä kaikki, sairaan eläimen tulee saada asianmukaista hoitoa viipymättä. Sitä antaa eläinlääkäri. Sitä ei löydy keskustelupalstoilta eikä facebookin ryhmistä. Moni vetoaa, että hakee koiralleen näistä foorumeista vain vertaistukea. Ymmärrän sen. Vertaistukea haetaan, kun tiedetään mikä koiralla on ja halutaan jakaa kokemuksia siitä muiden saman ongelman kanssa painivien kesken. Vertaistukea ei haeta, kun koira oksentaa kolmatta päivää, eikä pysy jaloillaan eikä syy tähän ole selvillä. Maalaisjärjenkäyttö on sallittua!

Avainsanat: Terve koira, sairas koira