Share |

mikrosiru.pngMIKROSIRUTUS


Mikrosirun asettamisen alaikäraja on viisi viikkoa, jos Kennelliiton tunnistusmerkitsijä suorittaa merkitsemisen. Eläinlääkäri voi tarvittaessa mikrosiruttaa pennun tätä nuorempana.

Pienet koirat voidaan merkitä pöydällä ja isommat koirat lattialla. Usein pennut pidetään sylissä, jotta ne saadaan pidettyä aloillaan. Avustajana voi toimia koiran omistaja tai joku muu koiria hyvin käsittelevä henkilö. Koiralle voidaan varata makupala valmiiksi, jolla viedään koiran huomio toisaalle.

Kennelliitto suosittelee mikrosirun asettamista lapaluiden väliin. Jos koira on kovin karvainen, harjataan tai kammataan ihoa ensin esiin. Tämän jälkeen siruttaja nostaa löysää niskanahkaa tiukahkolla näppiotteella, työntää neulan ihon alle ja painaa sirun siihen. Sirun toimivuus tarkistetaan lukulaitteella heti asettamisen jälkeen. Erittäin runsasturkkisia koiria on hyvä varovasti harjata asetuspaikasta ja siten tarkistaa, ettei siru ole jäänyt karvoihin. Kun sirun todetaan olevan varmasti koiran nahan alla, täyttää siruttaja vaadittavat paperit.

LÄHDE: www.kennelliitto.fi

Sirutan koiria LifeChip Thermo siruilla kotikäynteinä tai kotonani sopimuksen mukaan. Sirutus kustantaa sirun hankintahinnan ja mahdollisen km-korvauksen. Erillistä korvausta siruttamisesta en veloita.

HUOMIO!! En ota vastaan kotiini kiimaisia narttuja, tarttuvia tauteja sairastavia koiria enkä agressiivisesti käyttäytyviä koiria.