Share |

ALUEKOULUTTAJALTA OPPIA

sanna5.jpgAluekouluttajana minut on perehdytetty Kennelliiton toimesta moninaisten kurssien vetämiseen. Aluekouluttajien laaja-alaisen tietotaidon ja vuosien kokemuksen pohjalta eri kennelpiireissä ympäri Suomea kurssitetaan vuosittain tuhansia uusia koiraihmisiä.

Aluekouluttaja vastaa kasvattajan perus- ja jatkokursseista, koetoimitsijakoulutuksesta eli peruskurssista, ylituomarin peruskurssista ja tunnistusmerkitsijän peruskurssista sekä ulkomuototuomareiden alkeiskurssin järjestelyistä.

Kasvattajan peruskurssin tavoitteena on yleisen koiratietouden lisääminen. Tästä syystä suosittelen jokaisen koiran omistajan suorittavan ainakin tämän kurssin. Kurssi on avoin kaikille, mutta pakollinen kennelnimen saamiseksi. Kurssille osallistujan alaikäraja on 15 vuotta, siten että osallistuja täyttää viimeistään kurssivuonna vaadittavat 15 vuotta. Peruskurssi on edellytys kennelnimen anomiselle.

Lisäksi pidän luentoja kasvattamiseen ja koirien pitoon liittyvistä aiheista yhdistyksille ja kerhoille. Luennot toteutetaan tilaajan tarpeiden mukaisesti heidän tiloissaan.