TUOMARIESITTELY

FCI judges directory
In english

Asun Naantalissa, pienessä merellisessä kaupungissa Varsinais-Suomessa, aivan lähellä Turkua.

Minulle on myönnetty kennelnimi Trucker's vuonna 1995 ja ensimmäinen pentue näki päivänvalon vuonna 1997. Tähän mennessä olen kasvattanut kennelnimelläni villakoiria kaikissa kokomuunnoksissa, väreinä aprikoosi, punainen, musta ja valkoinen sekä etnankoiria. Kotonani minulla asuu tällä hetkellä pelkästään etnankoiria ja kaikki villakoirat asuvat yhteistyöperheissä.

Olen aktiivisesti mukana yhdistystoiminnassa toimien Suomen Italiaanot ja Cirnecot ry:n puheenjohtajana, Suomen Vinttikoiraliiton Jalostusvaliokunnan sihteerinä ja Ulkomuototuomarit ry:n hallituksen jäsenenä. Tämän lisäksi toimin Varsinais-Suomen Kennelpiirissä aluekouluttajana ja Kennelliitossa tunnistusmerkitsijänä sekä DNA-näytteenottajana.

Omien koirieni kanssa olen harrastanut näyttelyitä, TOKOa, rallyTOKOa, aglitya, ratajuoksua, maastojuoksua, ajuejuoksua sekä mejää. Koska kotonani asuu tällä hetkellä vain etnankoiria, tämänhetkinen harrastamiseni painottuu vain näyttelyihin ja juoksuharrastukseen. Vuonna 2022 minulle myönnettiin Suomen kennelliiton Vuolasvirtapalkinto ja vuonna 2023 SUKOKAN kasvattajapalkinto ansiokkaasta etnankoirien kasvatuksesta.

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen.

Valmistuin ulkomuototuomariksi vuonna 2019. Ensimmäisenä rotunani luonnollisesti olivat villakoirat, joista aloitin harrastamiseni vuonna 1991. Minulla on arvosteluoikeus myös toiseen omaan rotuuni, etnankoiriin. Tämän lisäksi tällä hetkellä minulla on oikeus arvostella muita rotuja ryhmissä FCI5 (kr-ryhmätuomari), FCI9 (kr-ryhmätuomari) ja FCI10 (kr-ryhmätuomari) sekä muutamaa ei FCI:n hyväksymää rotua.

Etsin koirasta aina tasapainoista kokonaisuutta, joka koostuu liioittelemattomasta rotumääritelmän mukaisesta ulkomuodosta, rodulle tyypillisestä käytöksestä, rodulle ominaisista liikkeistä sekä oikean laatuisesta karvapeitteestä. Lisäksi pidän tärkeänä, että koira soveltuisi sen alkuperäiseen käyttötarkoitukseen kaikilta osiltaan.