TUOMAROINTI

FCI judges directory

Asun Lounais-Suomessa, pikkukaupungissa lähellä Turkua nimeltään Naantali. Ensimmäisen aprikoosin värisen kääpiövillakoirani, Dundelion Carlos Saintzin ostin vuonna 1991. Muutaman viikon päästä tajusin, että haluan oppia trimmaamaan ja esittämään koiraani näyttelyissä. Liityin villakoirakerhoon ja osallistuin paikallisosaston koulutuksiin heti alusta alkaen. Vuoden päästä ostin toisen samanmoisen villakoiran, Backseat Driver's Inside Joken ja vuonna 1996 ostin kantanarttuni Backseat Driver's Vicky Leen. Vuonna 2010 ostin ensimmäisen etnankoirani, Tulimaan Her Highnesin.

Kennelnimen anoin vuonna 1995 ja ensimmäinen Trucker's pentue näki päivänvalon vuonna 1997. Tähän mennessä olen kasvattanut 68 pentuetta kennelnimelläni, villakoiria kaikkia kokoja sekä etnankoiria. Olemme pärjänneet kasvattamissani roduissa mukavasti vuoden voitokkaimpien koirien mittelöissä rotuyhdistyksissä. Vuonna 2022 minulle myönnettiin Suomen kennelliiton Vuolasvirtapalkinto ansiokkaasta etnankoirien kasvatuksesta.

Kotona minulla asuu 7 etnankoiran lauma, 2 iäkästä urosta ja 5 narttua, joista yksi on jo eläkeläinen. Etnankoirieni kanssa harrastan näyttelyiden lisäksi rata- ja maastojuoksua.

Valmistuin ulkomuototuomariksi vuonna 2019. Ensimmäisenä rotunani luonnollisesti villakoirat, mutta minulla on arvosteluoikeus myös toiseen omaan rotuuni, etnankoiriin. Tämän lisäksi minulla on oikeus arvostella muutamia muita rotuja ryhmissä 9 ja 5. Etsin aina terverakenteista koiraa, jonka rotutyypissä ei ole ylilyöntejä, sillä on rodunomainen luonne ja tasapainoiset liikkeet.

 

sanna_lempaala20.jpg