Share |

sanna3.jpgKENNELNEUVOJA APUNASI

Olen Sanna Koponen Naantalista. Toimin Suomen Kennelliiton valtuuttamana ja kouluttamana kennelneuvojana sekä Varsinais-Suomen Kennelpiirin Aluekouluttajana. Toimin yhteistyössä   kennelpiirin, aluekouluttajien ja eläinsuojeluvalvojien kanssa Suomen Kennelliiton alaisuudessa.
Tavoitat minut puhelimitse numerosta +358 44 0230969 tai spostilla osoitteesta sanna@teamtruckers.info.

KENNELNEUVOJA OPASTAA KOIRIEN OMISTAJIA JA KASVATTAJIA

Kennelneuvojana olen vaitiolovelvollinen ja kaikki kennelneuvontaan liittyvät asiat ovat täysin luottamuksellisia. Epäilyissä eläinsuojelurikkomuksissa/-rikoksissa tai muissa sellaisissa tilanteissa, joissa apu saattaa olla tarpeen, otan yhteyttä viranomaisiin. Minuun voi ottaa yhteyttä kaikissa koiriin liittyvissä asioissa ja mahdollisissa ongelmissa. Pyrin auttamaan parhaan kykyni mukaan jokaista yhteyttä ottanutta henkilöä.

Työtäni pääasiassa ovat kennelkäynnit Kennelliiton jäsenten luokse.  Jokaisesta käynnistä täytetään kirjallinen raportti joka luovutetaan kasvattajalle tai yksittäisen koiran omistajalle ja siitä lähetetään kopio Kennelliittoon. Käynnin aikana   tarkastetaan koirat, niiden tilat ja koiriin liittyvät paperit (rekisterikirjat, rokotustodistukset ja kauppasopimukset). Ne kannattaakin pitää järjestyksessä, niin käynnit eivät veny kohtuuttoman pitkiksi. Tarkoitus ei ole häiritä ketään yhtään pidempään kuin on välttämätöntä.

En ilmoita kennelkäynnistä yleensä etukäteen. Käyntipyyntöjä kennelneuvojalle voi tulla monelta taholta, Kennelliitosta, kennelpiiristä tai yksityishenkilöltä. Kennelneuvoja voi tehdä myös käynnin ilman pyyntöä. Voit myös pyytää itse kennelneuvojan käymään. Kasvattaja voi pitää raporttia todistuksena siitä, että Kennelliiton valtuuttama henkilö on tarkastanut kennelin toiminnan. Kennelkäynti vaaditaan mm. anottaessa Vuolasvirtapalkintoa Kennelliitosta.

Käyntien lisäksi tuon alueeni koiraharrastajien tietoon koiranpitoa koskevia säännöksiä ja ohjeita.  Pyrin muokkaamaan koirattomien ihmisten asenteita suvaitsevaisemmiksi ja nostamaan koirien arvostusta yhteiskunnassa tärkeänä osana sitä. Pidän pyydettäessä luentoja kennelneuvonnan piiriin liityvistä asioista.