MITTAUS

Toimin Suomen Vinttikoiraliiton virallisena mittaajana. Kun sinulle tulee tarve saada koirasi mitattua, voit ottaa yhteyttä ja pyytää koirasi mittausta. Huomioi se, että mittauksen suorittaa aina kaksi mittaajaa, joten saattaa kulua aikaa, ennen kuin saadaan sovittua sopiva aika jokaiselle osapuolelle. Ole siis ajoissa liikkeellä asiasi kanssa.

Koira voidaan mitata aikaisintaan kun se täyttää vuoden (12kk), ja uusinta mittaus voidaan tarvittaessa suorittaa koiralle ennen seuraavan kisakauden alkua, kun koira on täyttänyt jo kaksi vuotta (24kk).

Saapuessasi mittaukseen, huolehdi siitä, että koirasi on tehnyt tarpeensa ja se on sellaisessa kunnossa, että se kykenee seisomaan normaalisti paikallaan mittauksen ajan. Koiran tulee olla mittauksen aikana rauhallinen. Koira mitataan molempien mittaajien toimesta useaan kertaan, joten tilaisuus kestää jonkin aikaa koiran käytöksestä riippuen. Mittaustilanteessa koiran on seistävä oikein kulmautuneena ja pää luonnollisesti ylhäällä, ei koiranäyttelyasennossa missä koiran pää ja kaula nostetaan korkealle ylös.

http://www.suomenvinttikoiraliitto.fi/kilpaileminen/kilpailukirjan-hakeminen

Varaa mukaasi:

  • Kilpailukirja-anomus”-lomake ja täytä siihen kaikki tarvittavat tiedot jo kotona etukäteen
  • Rekisteripaperit
  • Uusintamittaukseen lisäksi kilpailukirja

HUOMIO!! En ota vastaan kotiini kiimaisia narttuja, tarttuvia tauteja sairastavia tai loistartunnan saaneita koiria enkä agressiivisesti käyttäytyviä koiria. Älä ulkoiluta koiraasi pihallamme tai pihatiellämme ja kerää mahdolliset jätöset pois.