Tuleville kasvattien omistajille!

Heti alkuun pentua hankkiessasi, tee itsellesi selväksi se, mitä odotat tulevalta koiraltasi ja millaiseen yhteistyöhön olet valmis kasvattajan kanssa. Pohdi tarkkaan, millaiset resurssit sinulla on koiran hankkimista varten. Jos rotu, jota olet hankkimassa on sinulle entuudestaan vieras, perehdy siihen huolellisesti ennen pennun hankintaa. Kasvattajana vastaan kysymyksiin koskien kasvattamiamme rotuja, eikä tyhmiä kysymyksiä ole olemassakaan. Onkin siis parempi kysyä kuin katua. Kasvattamillamme roduilla on omia erityistarpeitaan, eivätkä kaikki pennut sovi todellakaan jokaiselle perheelle. Luota tässä asiassa kasvattajan mielipiteeseen, sillä hän osaa valita parhaiten sopivan yksilön pennuista sinulle tai sanoa suoraan, jos rotu ei sovi sinulle lainkaan.

On erittäin tärkeää, että esittelet itsesi ja kerrot kaikista sellaisista seikoista, jotka voivat vaikuttaa kaupan syntymiseen. Asioiden kertomatta jättäminen voi pahimmillaan johtaa siihen, että myyjälle syntyy oikeus purkaa jo syntynyt kauppa. Emme myy pentuja läheskään kaikille niitä kyseleville, vaan haluamme valita aina parhaat mahdolliset kodit ja sellaiset perheet, joiden kanssa yhteydenpito onnistuu koko koiran elämän ajan.

Emme myy pentuja tekstiviesteillä ja kun lähetät sähköpostilla kyselyn meille, vastaa ainakin seuraaviin kysymyksiin:

  • Keitä perheeseesi kuuluu sinun lisäksesi?
  • Minkä ikäisiä olette?
  • Mitä harrastatte ja onko aikomus harrastaa jotain tulevan koiran kanssa?
  • Missä ja miten asutte?
  • Onko koiran hankkiminen koko perheen yhteinen päätös?
  • Onko sinulla tai samassa taloudessa asuvalla henkilöllä eläinallergiaa?
  • Onko sinulla tällä hetkellä muita lemmikkejä?
  • Millainen on koirakokemuksesi?
  • Mitä teet työksesi ja miten pitkiä päiviä koira on päivittäin yksin?
  • Mitä toiveita sinulla on koiran suhteen?

Pääset käymään katsomaan pentuja, kun ne ovat noin neljän viikon ikäisiä. Vasta neljäviikkoiset pennut ovat aktiivisia sekä uteliaita, ja osaavat jo liikkuakin. Tässä iässä myös luonteenpiirteet alkavat tulla esille pikku hiljaa. Meillä ei ole etukäteen odotus- eikä varauslistoja olemassa pentuihimme. Vasta henkilökohtaisen käynnin jälkeen on mahdollista tehdä varaus pennusta. Saavuthan käymään koko perheesi voimin. Näin maksimoimme mahdollisuuden löytää sopivin pentu sopivimpaan perheeseen.

Hankkimalla pennun meiltä varmistut siitä, että saat aina neuvoja ja apua helposti. Kannattaakin valita sellainen kasvattaja, jonka kanssa tulee toimeen ja kokee yhteydenpidon helpoksi. Jos sinulle tulee tunne, ettet tule toimeen kanssamme, niin pentua ei kannata edes ajatella hankkivansa meiltä. Muita kasvattajia ja pentuja löytyy kyllä runsaasti tarjolla kaikista kasvattamistamme roduista. Me toivomme aina yhteydenpitoa koko koiran elämän ajan ja joillekin se on ylipääsemätön rasite. Jos tuntuu, että haluat ostaa vain koiran ilman yhteydenpitoa, olet väärässä paikassa ja kannattaa äkkiä jatkaa netin selailua. Meille jokainen myyty pentu on tärkeä koko elämänsä ajan.

Tämän lisäksi vaadimme pentujemme tulevilta omistajilta sitoutumista saatuihin hoito-ohjeisiin. Eteenkin ruokinnasta olemme hyvin ehdottomia, kaikki koiramme pennusta veteraaniin ovat raakaruokinnalla ja sen jatkaminen on edellytys pennun saamiselle kennelistämme. Ainoastaan painavista syistä (terveys) voidaan ruokavalio muuttaa ja silloinkin pitää konsultoida kasvattajaa siitä, mihin ruokaan ollaan siirtymässä. Ruokinnan lisäksi odotamme sitoutumista terveystutkimuksiin ja niiden julkistamiseen. Ilman että saamme tietoa terveystutkimuksista, emme kykene tekemään viisailta valintoja jalostuksessa. Vaikka koiraasi ei käytettäisi jalostukseen, on siitä saatava tieto silti aivan yhtä arvokasta, koska sen sisaruksia tai vanhempia voidaan käyttää jalostukseen.

Käytyäsi katsomassa pentuja ja tutustumassa kasvattajaan, voit tehdä päätöksen haluatko hankkia meiltä pentua. Kasvattaja on yhtälailla pohtinut asiaa vierailusi jälkeen. Halutessasi varata pentua, ota yhteys siis uudelleen kasvattajaan ja tällöin sovitaan pennun varaamisesta sinulle. Varauksen vahvistaa varausmaksu, jonka maksettuasi varaus on sitova molemmille osapuolille.

Pentusi mukana saat ostamastasi rodusta kattavan tietopaketin tässä pentuoppaassa. Salasanan oppaaseen saat, kun varaat pennun. Saamaasi salasanaa ei saa jakaa yleisesti. Jakamalla salasanaa rikot tekijänoikeuksia vastaan. Salasana vaihdetaan määräajoin ja uuden salasanan saat joko Trucker´s kasvattien FB-ryhmästä tai sähköpostilla.

Tämä pentuopas on koottu Trucker´s koirien omistajille vuosien kokemuksella kyseisistä roduista. Nämä ohjeet sopivat vain teidän koirillenne eivätkä ole vapaasti muille jaettavissa. Jos saat nämä ohjeet muun kuin Trucker´s pennun mukana, ilmoita siitä osoitteeseen sanna@teamtruckers.info