Tuleville kasvattien omistajille!

Tee itsellesi selväksi se, mitä odotat tulevalta koiraltasi. Mieti millaiset resurssit sinulla on koiran hankkimista varten, niin taloudellisesti kuin henkisesti. Jos rotu on sinulle entuudestaan vieras, kannattaa perehtyä rotuun huolellisesti ennen pennun hankintaa. Kasvattajana vastaan kysymyksiin koskien kasvattamiamme rotuja, eikä tyhmiä kysymyksiä ole olemassakaan. On siis parempi kysyä kuin katua.

Ostaessasi koiran Trucker’s kennellistä, saat ostamastasi rodusta kattavan tietopaketin tässä pentuoppaassa. Salasanan oppaaseen saat, kun varaat pennun. Saamaasi salasanaa ei saa jakaa yleisesti. Jakamalla salasanaa rikot tekijänoikeuksia vastaan. Salasana vaihdetaan määräajoin ja uuden salasanan saat joko Trucker´s kasvattien FB-ryhmästä tai sähköpostilla.

Kasvattamiemme koirien sekä niiden vanhempien terveystulokset löytyvät verkosta osoitteesta www.jalostus.kennelliitto.fi. Lisäksi tällä kotisivullamme kohdassa HEALTH löytyy kaikki sellainenkin tieto, joka ei näy jalostustietojärjestelmässä. Olemme avoimia koiriemme terveyteen liittyvissä asioissa, emmekä salaa terveystuloksia.

Ota huomioon, että pentuja ei voi varata tekstiviestillä. Emme edes vastaa tekstiviesteihin, joissa pentuja kysellään. On hyvin tärkeää, että esittelet itsesi ja kerrot kaikista sellaisista seikoista, jotka voivat vaikuttaa kaupan syntymiseen. Meidän pitää voida myös varmistua siitä, että sinulla on riittävät resurssit ryhtyä pentumme omistajaksi. Emme myy pentuja läheskään kaikille niitä kyseleville, vaan haluamme valita aina parhaat mahdolliset kodit pennuillemme.

Kun lähetät sähköpostilla kyselyn pennuista, vastaa ainakin seuraaviin kysymyksiin:

  • Keitä perheeseesi kuuluu sinun lisäksesi?
  • Minkä ikäisiä olette?
  • Mitä harrastatte ja onko aikomus harrastaa jotain tulevan koiran kanssa?
  • Missä ja miten asutte?
  • Onko koiran hankkiminen koko perheen yhteinen päätös?
  • Onko sinulla tai samassa taloudessa asuvalla henkilöllä eläinallergiaa?
  • Onko sinulla tällä hetkellä muita lemmikkejä?
  • Millainen on koirakokemuksesi?
  • Mitä teet työksesi ja miten pitkiä päiviä koira on päivittäin yksin?
  • Mitä toiveita sinulla on koiran suhteen?

Kaikilla kasvattamillamme roduilla on omia erityistarpeitaan, eivätkä kaikki pennut sovi jokaiselle. Luota tässä asiassa kasvattajan mielipiteeseen, sillä hän osaa valita parhaiten sopivan yksilön pennuista sinulle tai sanoa suoraan, jos rotu ei sovi sinulle.

Hankkimalla pennun meiltä varmistut siitä, että saat neuvoja ja apua helposti. Kannattaakin valita sellainen kasvattaja, jonka kanssa tulee toimeen ja kokee yhteydenpidon helpoksi. Jos sinulle tulee tunne, ettet tule toimeen kanssamme, niin pentua ei kannata edes ajatella hankkivansa meiltä. Muita kasvattajia ja pentuja löytyy kyllä runsaasti tarjolla kaikista kasvattamistamme roduista. Me toivomme aina yhteydenpitoa koko koiran elämän ajan ja joillekin se on ylipääsemätön rasite. Jos tuntuu, että haluat ostaa vain koiran ilman yhteydenpitoa, olet väärässä paikassa ja kannattaa äkkiä jatkaa netin selailua. Meille jokainen myyty pentu on tärkeä.

Tämä pentuopas on koottu Trucker´s koirien omistajille vuosien kokemuksella kyseisistä roduista. Nämä ohjeet sopivat vain teidän koirillenne eivätkä ole vapaasti muille jaettavissa. Jos saat nämä ohjeet muun kuin Trucker´s pennun mukana, ilmoita siitä osoitteeseen sanna@teamtruckers.info