Sanna2020_2.jpgYLEISTÄ TERVEYDESTÄ

Jos koirasi sairastuu perinnölliseen sairauteen, se ei ole sinun vikasi. Älä jää yksin, minä en kasvattajana syytä sinua. Monesti auttaa jo pelkästää se, että saa jakaa murheensa kasvattajan kanssa. Minun roolini onkin olla sinun ja perheesi tukena vaikeissa tilanteissa. 

On ensisijaisen tärkeää, että lähetät kaikki koirasi terveyttä koskevat tiedot minulle. Nämä tiedot ovat tärkeitä, jotta voidaan välttää tekemästä sellaisia jalostusvalintoja, joissa on korkea todennäköisyys saada aikaan perinnöllisiä sairauksia koiriin. Ilman näitä tietoja, teen vääriä valintoja ja ongelmat siirtyvät eteenpäin. Meidän on oltava avoimia terveysasioiden suhteen, vaikka välillä se hankaloittaakin suunnitelmia. 

Jokainen kasvattaja tekee parhaansa, mutta ilman faktatietoa on mahdotonta välttää ongelmia. Kaikilla kasvattajilla tulee vastaan ongelmia, kun tarpeeksi kauan kasvattaa. Jokaisen tulisikin ymmärtää, että elävien olentojen kasvattaminen voi tuoda yllätyksiä, vaikka tekisi kaikkensa. Jalostuksessa kaiken genetiikan lisäksi kun vaikuttaa sattuma. 

Jos sinulla on tietoja Trucker's koirista tai koirista, joita olemme käyttäneet jalostukseen, lähettäkää tiedot viipymättä minulle. Kaikki tieto julkaistaa näillä kotisivuilla, josta sen voivat lukea kaikki ympäri maailman. Näin voimme olla auttamassa myös muita kasvattajia heidän valinnoissaan. Meidän on tehtävä yhteistyötä terveiden rotukoirien eteen ja ensimmäinen askel onkin rehellisyys ja avoimuus kaikin tavoin.